Tidslinje

Aggarpsskolan

Höstterminen 2018 är det dags för invigning av Aggarpsskolan med tillhörande idrottshall. Skolan kommer att inrymma upp till 700 elever fördelade i 28 klasser.

Skolan kommer att vara indelad i en 4-6 del i den södra vingen, samt en 7-9 del i den norra. Där emellan ligger gemensamma utrymmen med bland annat matsal, bibliotek och ämnessalar.

Glasmontage – Sporthallen

25 augusti, 2017

Glasmontage – Sporthallen

Takläggning, murning, fogning och glasmontering i Sporthallen. Ventilation och sprinklermontage i skolbyggnaden

Norra gaveln på sporthallen muras

21 juli, 2017

Norra gaveln på sporthallen muras

Projektets största tegelvägg, sporthallens ena gavel,  håller på att färdigställas.

Entrén inglasad

19 juni, 2017

Entrén inglasad

Entrén börjar ta form

16 mars, 2017

Entrén börjar ta form

Foto taget inifrån entréhallens andra våning.

Gjutning av entrén

21 februari, 2017

Gjutning av entrén

Isolering, armering av entrén.

Gjutning

15 december, 2016

Gjutning

Första spadtaget

3 oktober, 2016

Första spadtaget

Första spadtaget på Aggarpsskolan – Fannylee Zielinski, Linda Allansson Wester (M), Jörgen Christiansson (distriktschef Skanska), Johan Lundgren (Utbildningschef), Kenneth Hovold (Svedabs ordförande), Pehr Carlberg (VD Svedab och Svedalahem)

Nya skolan = Aggarpsskolan

23 maj, 2016

Kommunstyrelsen beslutar att nya skolan ska heta Aggarpsskolan.

Schaktningsarbete

11 maj, 2016

Schaktningsarbete

Schaktningsarbetet påbörjas i maj 2016.

Beslut om lokalisering

14 januari, 2015

Kommunfullmäktige beslutar att lokalisera den nya skolan samt tillhörande Idrottshall inom FSI-området (Förskola/Skola/Idrott).

Beslut om ny skolorganisation

16 december, 2013

Beslut om ny skolorganisation i Svedala tätort där Marbäcksskolan, Kyrkskolan och Roslättsskolan utgör F-3 skolor och Naverlönnskolan samt ny skola utgör 4-9 skolor.